fredag den 25. november 2011

Se ned på en fed

I Danmark har alt for mange danskere travlt med at se ned på andre mennesker. Det har man sikkert også andre steder i verden, man man må vel starte i sin egen baggård. Man skal ikke skille sig ret meget ud fra det perfekte mindretal før man får lussinger. Jeg skriver det perfekte mindretal, fordi jeg har svært ved at se at flertallet er så perfekt, som de gerne selv vil have det til at se ud som om de er.

Københavnere kan ikke lide jyder og fynboer, jyder kan ikke lide københavnere etc. Så er der de fremmede og rockerne som mange danskere ikke kan lide, der er bøsserne og de lesbiske at se ned på, der er narkomanerne og alkoholikerne, der er rygerne og så er der selvfølgelig de fede - Listen kan  helt sikkert gøres meget længere.

Vi vælger at se ned på forskellige grupper alt efter hvem vi er, nogle ser ned på flere end andre, alt for mange glemmer at vi allesammen blot er mennesker, på godt og ondt med hver vores laster.

De fede har længe måtte tage imod mange lussinger og det ser ikke ud til at der er ændringer på vej overhovedet på det punkt. Jeg synes denne gruppe er mennesker der er nemme at lukke munden på, jeg mener vi ved jo godt det er vores egen skyld at vi er fede, der er ingen andre end os selv der putter de usunde sager i hovedet. Jeg har selv set ned på meget fede mennesker, ikke kunne forstå hvordan de kunne lade det komme så langt ud, men man skal holde sin mund med at dømme mennesker der er i et hul, man ikke selv er eller har været i. Ofte dømmer vi jo andre dårligt fordi vi har det dårligt med os selv.

Verden er bygget op efter et ideal menneske der er slank, problemet er bare at verden bliver mere og mere fed, flere og flere får svært ved at leve op til "modellen". Personligt foretrækker jeg mennesker med krop, og ikke ultra tynde kroppe, hvor hver en knogle kan ses. Jeg tror på det er sundt at være slank med krop, vi er ikke ens, den vægt der passer til mig passer ikke med sikkerhed til en anden med samme højde. Vi skal ikke være ens, vi skal have det godt med det vi føler passer til os.

Vi har som samfund pligt til ikke at støtte op omkring rollemodeller som er umulige at leve op til, og det kan vi ved at vælge de uge/måneds blade fra de er i, vælge de produkter fra som de reklamere for osv. Gør vi det sender vi et signal, gør vi det rammer vi dem på pengepungen, and money talks as you know. Det samme gælder den usunde mad, er der ingen der køber den er der intet marked og så må de komme med produkter der er sunde til en pris vi vil betale. Vi har meget mere magt end vi selv tror, men det er som om alt for mange lukker øjnene og har gjort det rigtig længe, jeg synes det er på tide at vågne op.

Og tænk ikke at det du gør ene mand...eller kvinde, ikke gør en forskel for det gør det og vi må og skal alle starte med os selv, vi skal give det videre til vores børn og dem vi har tæt på os i livet, vi skal i hvert fald forsøge, men først og fremmest er det en selv der skal handle anderledes.

Alt for mange mennesker er fanget i et misbrug, vi ser dem over alt, man skal være blind for ikke at se der bliver flere og flere misbrugere, folk med psykiske problemer osv. Og hvorfor gør der det?
Jeg tror det er fordi der bliver stillet alt for store krav kun få kan leve op til, vi skal helst alle passe ned i samme kasse, og det er der meget få af os der gør. Den personlige frihed er i mine øjne mere eller mindre væk efterhånden. Vi vælger ofte at vi skal omgive os med dyre ting, og folk der ikke har disse ting ja de er sandelig udenfor. Vi lever i en verden hvor vi kun har de fleste af de døde ting vi omgiver os med i kort tid, vi skal ha nyt nyt nyt hele tiden, for det er de ting vi har, som fortæller hvem vi er?

Vi tager os ikke af hinanden, vi smider vores børn i fremmede menneskers hænder inden de er fyldt 1 år, og overlader så ansvaret for opdragelse og personlige værdier til dem. Det er sgu da sørgeligt.
Vores gamle ligger og skidder og pisser i en ble og kan få et bad om ugen hvis de er heldige, alt imens vi holder dem i "live" med micromad der er lavet på samlebånd. Deres børn og børnebørn gider ikke engang at holde jul med dem. Og satme nej om vi vil bruge tid på at tage os af dem selv. Det er sgu da sørgeligt.

De unge piger render i tøj der indtil for få år siden var forbeholdt pornofilm, og vi støtter op omkring deres idoler ved at købe cdere med dem og lade dem se MTV. De får tattos og ringe i hele kraniet, og inden de er 20 har vi satme også givet dem et par siliconepatter. De skal jo helst passe ned i en kasse.

Mænd er efterhånden blevet til halve kvinder, for vi kvinder vil fandme have ligestilling, undtagen når der skal bores huller, skiftes dæk, og andet der da helt sikkert kræver en mand. De barbere nosser, vokser ryg og ben, låner vores mascara og ad siger jeg bare. Fri mig for det, bare noget af det i hvert fald.

Nu kan jeg huske hvorfor jeg begyndte at spise mig fra det hele....

Verden er jo ikke til at holde ud hvis man er helt clean. Men det er vi nødt til, vi er nødt til at stoppe alle vores misbrug og kassetanker. Vi er nødt til at vågne op. Se ikke ned på andre, se dig selv i spejlet og start der.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar