torsdag den 24. november 2011

Mad mad mad mad....

Det er jo helt sindsygt så meget mad der er omkring os hele tiden. Og det er altså ikke gulerødder og kikærter der vælter ud i ansigtet på os, nej det er sjovt nok ofte usundt det hele.

Reklamer for Mac-D, helt ærligt det skulle forbydes! Deres lorte mad, deres lorte tilbud, det er for klamt. Mange tager deres børn med på Mac-D når de skal hygge sig, det bliver brugt som noget godt overfor vores børn, vi lærer dem at når vi skal hygge os og have noget lækkert sammen med dem, ja så tager vi på Mac-D. Der er jo ikke noget at sige til at mange børn og unge har problemer med deres vægt.

I weekenden når vi rigtig skal hygge, så får den hele armen med bøffer, fed sovs, slik, chips, og sodavand. I dagligdagen lever mange af hakket kød, igen med den danske, ikke til at leve uden, fede sovs. Og vi bliver federe og federe, flere og flere børn og unge bliver federe og federe. Mange giver priserne på sund mad skylden, i min verden er det en rigtig dårlig undskyldning. For det første ville folk nemt have råd til sund mad hvis de skar ned på det usunde, for det andet så bliver man altså mere mæt af sund mad.

Når først man er fanget i fedt og sukker helvede, så er det rigtig svært og helt umuligt for nogle at komme ud af igen. Det kan meget nemt sammenlignes med at være på stoffer eller alkoholiker, og jo mere man er fanget i det des svære bliver det at komme ud af igen.

De slanke siger "Hvor svært kan det være, det er jo bare ikke at spise det", men så let er det bare ikke. Eller jo det er det, men det er det så ikke alligevel. For det er junk, det er kroppen der skriger efter det, det er fornuften der er så langt væk at det bliver mere og mere håbløst. Vi ved godt hvad der er sundt og hvad der er usundt, de der ved mest om det er ofte fede mennesker.

Der er næppe en fed på jorden der ikke har prøvet ALT. For det er ikke fedt at være fed, det har mange konsekvenser. Man er ked af sin krop, man er ked af ikke at kunne klæde sig i tøj fra almindelige butikker, indkøb af tøj ender ud i at blive noget man gør på nettet for så er man helt fri for at stå og svede i en butik.
Energien forsvinder, man ender ud i at være en ikke aktiv klump fedt der bare hælder mere og mere i hovedet. Ryg og ben lider, sjælen lider.

Vi har alle set fede der påstår de er tilfreds med den de er og den krop de har spist sig til, jeg vil påstå de der siger sådan er fulde af løgn. Måske har de glemt hvor meget lettere livet er som slank og sund, måske har de givet op, måske har de aldrig prøvet andet, måske er det bare en måde at flygte fra virkeligheden på. Men fortæl mig lige hvor fedt det er ikke at kunne: gå ordentligt, sidde i en stol uden at være bange for om den nu kan holde, spise ud og dem ved de andre borde sidder og kigger på en som om de tænker "mon ikke han/hun burde snuppe en gulerod", ikke have energi og kræfter til selv de mest almindelige ting - end ikke sine børn. Listen er lang, meget lang og jeg nægter at tro på at man er tilfreds med livet i den tilstand.

De fleste fede vil gerne ud af den tilstand, men de ved ikke hvordan for de har prøvet alt, ofte kun med det resultat at de er blevet endnu federe. Men der er en vej ud, der er mange veje ud, som fed skal man blot finde den der virker for en, og man skal have det hele med hoved, krop og hjerte. Og man skal gøre sig helt klart at der er kun en der kan gøre det, og det er en selv uanset hvor meget eller hvor lidt opbakning man har fra baglandet.

Vil du gøre noget ved din vægt? Vil du helt seriøst gøre noget ved den?
Så er det op på hesten og på med vanten!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar