onsdag den 13. juni 2012

Ro, glæde og et andet liv

Det var for mig en meget stor beslutning, at få min OP. Det var alt andet end en nem løsning, jeg havde som mange andre der når frem til samme løsning foretrukket, at gøre det selv. Problemet var ikke at tabe mig, selv om de sidste års forsøg igen og igen endte med flere kg på vægten. Mit problem var mest af alt at min vægt var blevet så høj, og med den høje vægt gjorde min krop ondt, og al bevægelse blev en pine. Ud over det mistede jeg lysten til mig selv.

Psykisk og fysisk er overvægt og fedme en kæmpe belastning for en selv. Den lykkelige fede findes da sikkert, ingen regel uden undtagelse, men i bund og grund tror jeg mange fede vælger at sige de er tilfredse med dem selv som de er, fordi de har givet op. Det er helt sikkert ikke en nem løsning, altså at give op eller at stille sig tilfreds med at man er fed, dybt usund, har svært ved at bevæge sig, har ondt alle steder, problemer med at trække vejret, bliver kigget skævt til, ofte har det gode humør som facade osv.

Jeg kunne ganske enkelt ikke acceptere, at jeg var fanget i et mad/spisemisbrug, jeg ville aldrig have stoppet kampen imod det, med det var de nederlag jeg fik af mine kampe jeg ikke længere magtede, det var de ekstra kg der hvergang kom jeg ikke længere kunne leve med. Det var det at jeg ikke kunne gå i det tøj jeg helst vil. Ikke at kunne gå i stiletter og støvler med skaft. Ikke længere at føle jeg var feminim og sexet. Ikke længere have lyst til at gøre noget ud af mig selv. Jeg ville ikke acceptere alle de dårlige ting alle de kg gav mig, jeg fandt ingen glæde ved dem overhovedet.

Jeg har altid været en kvindelig kvinde, det betyder noget for mig at jeg selv synes jeg ser godt ud, hvad andre synes betyder mindre for mig, men min egen mening tæller stort. Min selvtillid har aldrig fejlet noget, men den har de seneste år været helt i bund, det er ikke så underligt jeg havde det alt andet end godt med mig selv. Mange fede kvinder gør stadig masser ud af sig selv, fremhæver de gode sider osv. Der var jeg slet ikke, for fanden altså, en gang krigsmaling i ansigtet fjerner bare ikke lige den fede krop,  vejrtrækningsproblemerne, sveden der altid pibler frem osv. Nej jeg følte ikke jeg kunne gemme mig bag eller i noget som helst. Jeg var et fedtbjerg, sådan var det bare.

Hvad mænd, kærlighed eller bare sex angår, var det bare no go. Det magtede jeg bare ikke, jeg havde ikke lysten til mig selv, hvordan skulle andre så have den. Klart man kan score selvom man er fed, det er ikke noget problem. Og sex kan man jo altid få uanset ens størelse. Men det var det med at jeg havde mistet lysten til mig selv der var bremsen hele tiden, og så kan man altså ikke score de samme mænd som når man er slank :)

I den verden vi lever i er det vigtigt at se godt ud, sundhed og motion fylder mere og mere i mange menneskers liv, så det er altså ikke de fede man vælger først. Jeg tænder heller ikke selv på fede mennesker, så det var vel meget naturligt at jeg heller ikke længere tændte på mig selv.

Der er selvfølgelig forskel på dem der har været fede det meste af deres liv, og dem der som jeg har været slanke, fede, slanke, overvægtige etc. Jeg kender den bonus det er at være slank, og dem der ikke har prøvet det, ved selvsagt heller ikke hvad de går glip af. Men de går glip af rigtig meget, den energi og glæde man har når ens krop fungere som den skal, man ikke står og sveder som et svin uden egentlig at have lavet noget, og selvtilliden der følger med, det er guld værd for en som menneske.

Min OP er et værktøj, intet andet, det er mig der skal gøre det store arbejde, det værktøj jeg har fået fungere kun hvis jeg bruger det rigtigt. Det har ikke været svært overhovedet at leve med det. Mentalt kunne jeg ikke blive mere forberedt end jeg var, og jeg er rigtig glad for al den info jeg sugede til mig inden det blev alvor. Jeg kan kun opfordre andre som vælger samme løsning, til at sætte sig rigtig godt ind i godt som skidt. Og så tror jeg det er vigtigt det ikke går for hurtigt fra beslutning til OP. Jeg ved selv hvor meget man bare ønsker det skal være her og nu, når først beslutningen om en OP er taget, men jeg kan sagtens nu bagefter se at det var godt at have god tid. Der gik faktisk over 2 år fra jeg tog beslutningen til jeg fik min OP, og de to år var absolut ikke forgæves eller spildte.

Nu hvor der allerede er røget rigtig mange KG at min krop, er det skønt at mærke alle de bonusser der følger med. Ikke mindst er øjnene på mig selv ændret, lysten til mig selv er tilbage for fuld power, og det er en fantastisk fornemmelse som jeg har savnet frygteligt meget. De store shopping tur har jeg stadig til gode, for jeg har heldigvis en del tøj endnu at komme ned i, og der skal godt nok også spares en del penge sammen til tøj, det er dyrt at anskaffe sig en hel ny garderobe. Når jeg skal bruge noget nu, så handler jeg billigt, for jeg ved det er kort tid det passer. H&M synes jeg, har smart og billigt tøj, især går jeg efter stativerne med rester på, hvor priserne er helt i bund.

Jeg har, som jeg skrev i mit sidste indlæg, desværre mistet en del hår, en pris jeg synes er billig at betale for det jeg får tilgengæld. Heldigvis er det faldet af fordelt, så jeg har ingen skaldede pletter, men nu er det tid til et besøg ved en frisør inden længe. Jeg er absolut ikke til kort hår, men det bliver nok der vi ender, frisøren og jeg, det gror jo ud igen. Jeg har endnu ingen ide om, hvad jeg vil have lavet, men det kan være jeg finder nogle ideer og smider på her inde. Det skal i hvert faldt være noget nyt, friskt og frækt.

Jeg har for længe siden lavet en blog, som kommer til at handle om tøj, sko, takser, bælter og andet dullegrej, den er jeg ved at være klar til at blæse lidt liv i, men det vender jeg nok tilbage til. Jeg synes tiden flyver af sted, og det er absolut ikke foran computeren mit liv leves længere, det er jeg faktisk rigtig glad for. Men selvfølgelig bliver jeg ved at skrive her, så længe jeg mener jeg har noget at byde ind med, men jeg skriver af lyst ikke af pligt.

En stor tak til alle de mennesker der har støttet mig og som stadig støtter mig, det betyder så meget for mig og I har givet mig mere styrke end I nogensinde kan forstå.





4 kommentarer:

 1. Det må være en fantastisk omvæltning for dig, og så fortsætter den endda!

  Jeg lever ikke mit liv foran computeren, men går forbi og læser lidt hist og pist et par gange om dagen.

  Og denne blog er jeg da glad for, at der er kommet liv i igen.

  Ha en god aften. Tror måske jeg vil se fodbold - har ikke set en eneste kamp. Men sønnike tager datteren med på en Pub og ser den på storskærm. Der skulle vist komme 150 danskere, så mon ikke der bliver en festlig stemning.

  SvarSlet
 2. Det er en kæmpe forandring på den skønneste måde Space, det er det bedste jeg har gjort i mit liv.
  Jeg har mere eller mindre levet foran computeren, det blev det letteste på en ikke særlig let måde, nu har jeg fået et meget afslappet forhold til den, for undvære den kan og vil jeg ikke. Men det har været vigtigt for mig at få et andet forhold til den, den styrede mit liv før - fordi jeg lod den gøre det - nu styrer jeg mit liv både foran og ved siden af den :)

  Det bliver helt sikkert festligt for dem, det er altid godt at møde en flok danskere når man bor i udlandet. Så slå du dig bare ned og hyg dig med en gang bold også, det vil din mand sikkert nyde også :) Ha en dejlig aften.

  SvarSlet
 3. Du har da masser at berette om - operationsforløbet, madfølelsen, kiloerne der drysser af, alle de ting du nu kan. Og så er der overgangen fra mørk vinter til lys sommer i den svenske skov.

  SvarSlet
 4. Hejsan, lever du endnu?
  Har ikke din mail add. , men vil da genre høre hvordan det går dig!

  SvarSlet